Blog

2020 december 2

FÜGGÖNY VAGY ÁRNYÉKOLÓ?

Alapvetően a függöny mint dekorációs elem nem klasszikus irányba viszi el az enteriőrt. Inkább úgy mondanánk, hogy befejezetebb lesz tőle a tér. Ezért is mondjuk úgy, hogy a függönyökkel "felöltöztetjük" az ablakokat. Az árnyékolók ugyanígy tudják csinosítani enteriőrünket, de megjelenésében egy sokkal minimálabb, letisztultabb látványról beszélünk. Lássuk a pro - kontra érveket:

1. FÜGGÖNY

A függöny mint puha textil otthonosabbá, intimebbé tudja varázsolni szobánkat. Legyen szó akár csak egy sima egyszínű fényáteresztő függönyről, már azzal is meggátoljuk a belátást, szűrjük a fényt és díszítjük lakásunkat, házunkat.
Ha szeretünk nagyobb kínálatból, többféle anyagból és mintából választani, akkor egyértelműen a függönyök mellett kell letenni voksunkat. Sokkal nagyobb termékválasztékból dönthetjük el, mi kerüljön nyílászáróink elé. A különböző anyagtípusok és minták hatással vannak belső tereinkre, többféle stílust és hangulatot tudunk teremteni az egyes textilekkel.
A függönyök mellett szóljon, hogy akár egy nappalit, hálószobát akár egy egész textilcsaláddal, textilkollekcióval is be tudunk rendezni, így létrehozva egy design egységet szobáinkban. A függöny anyaga, színe megjelenhet díszpárnáinkon, ágytakarónkon vagy akár egy ülőpárnán, kis puffon is.  

2. ÁRNYÉKOLÓ

A belső árnyékolók alapvetően modern, letisztult, funkciónális célt szolgálnak. Legyen szó akár sávrolóról, pliszéről vagy rolettáról, ezek mindig egy kicsit minimál hatást, loft hatást fognak adni tereinknek, attól függetlenül, hogy az adott árnyékoló mintás-e vagy sem.
Alapanyagukat tekintve minden típusnál szinte ugyanarról a kicsit kikeményített, impregnált textilről beszélünk, csak mindegyik fajtánál másképp felhasználva: sávokban, egyben vagy akár harmónikaszerűen. 
Az árnyékolók minden esetben függőlegesen mozgathatóak, feszített kivitelezésünknek köszönhetően nem lógba be nagyon a térbe és kérhetőek motoros vagy manuális kezeléssel is. A roletták és sávrolók esetében kérhető úgynevezett tokozat (illetve kétoldali lefutó) is, amivel kicsit esztétikusabbá tehetjük szerkezetüket.
Mindegyik árnyékolót szerelhetjük falra, kávába vagy üvegtábla elé is, ezutóbbinál a nyilászáróval együtt tudjuk mozgatni textilünket.

Bármelyik mellett is döntünk, érdemes díjmentes helyszíni felmérésünket kérni, ugyanis ilyenkor az Ön lakásába, házába visszük ki mintáinkat és igyekszünk minden kérdésben tanácsot adni, hogy mi, tapasztalataink alapján mit ajánlanák az adott ablakra, ajtóra. Kérjük töltse ki lentebb olvasható rövid űrlapunkat és már egyeztethetjük is az időpontot a találkozóra. 

További bejegyzések:

Miért válasszon minket?

2020 december 2.

Kérjen Árajánlatot vagy felmérési időpontot most!